Hyaluronsavas ráncfeltöltés, arcszobrászat

Az idő múlásával a bőrünk és az alatta lévő kötőszövet fokozatosan veszti el rugalmasságát, feszességét, hidratáltságát. Ennek következtében kialakulnak a felszíni és mélyebb ráncok, megereszkedések, ami gyakran problémákat okoz az önbizalmunknak.
Hyaluronsavas ráncfeltöltés, arcszobrászat

A hyaluronsavas feltöltés nem csupán egy-egy ránc elsimítására nyújt lehetőséget, hanem lágyíthatók a vonások, sőt az arcszobrászat technikával, megfelelő hyaluronsavak kiválasztásával és kombinációjával lehetséges újramodellálni az arcot, karakteresebbé téve ezáltal akár a  járom ívet, állcsúcsot vagy az állívet.

A ráncfeltöltést követően az eredmény azonnal látható, végleges hatása két héten belül beáll.

Nasolabiális redők (nevetőránc) feltöltése

Az un. nasolabiális redő az orr tövétől a száj sarkáig húzódó nevetőránc, orr-ajak barázda, mely a mimika és a volumenvesztés hatására évek során elmélyül, nyugalmi állapotban is meghatározhatóvá válik.

Az arc szövetei idővel megereszkednek, a nevetőráncok megjelenése ennek egy viszonylag korai és egyik észrevehető jele. Hyaluronsavas feltöltése gyors és egyszerű folyamat, az eredmény pedig tartósan fiatalosabb hatás.

Száj körüli ráncok feltöltése

A száj körüli, un. cigarettaráncok kezelésében kifejezetten jó eredmények érhetőek el a száj felett húzódó, egymással párhuzamos, repedésszerű ráncok hyaluronsavas feltöltése során, amikor a töltőanyagot a ráncok alá injektálva, alulról megtámasztjuk a bőrt és ezzel kitöltjük a ráncokat okozó barázdákat.

Marionette ránc feltöltése

 Az un. Marionette ráncok, a száj sarkától lefelé mutató, idősebb korban egészen az állig húzódó ráncok, redők, melyek szomorú arckifejezést kölcsönöznek az egyénnek. Kialakulásáért felelős izmok ellazításával, azaz botox kezelésével az arc kiegyensúlyozottabb, fiatalosabb megjelenése érhető el, a ráncok kisimulnak vagy kialakulásuk, elmélyülésük megelőzhető.

Ha már a mélyebb redők kialakultak, a kezelést javasolt kiegészíteni a Marionett redők hyaluronsavas feltöltésével, így fokozhatjuk az eredményt.

Járomív kiemelése "Supermodell look"

Az arc középső harmadának legmeghatározóbb területe a járomcsont által alkotott ív és a csontos alátámasztás felett található zsírpárnák. Ha ez a terület veszít teltségéből akár fogyás során, akár a kor előrehaladtával fáradtabb, idősebb megjelenéshez vezet.

Az arc ezen részének térfogatcsökkenése az idősödés egyik legszembetűnőbb és területileg legkiterjedtebb indikátora. Ebből következően jelentős és látványos eredmények érhetőek el a helyileg elvesztett volumen visszapótlásával.

Ezen a régión elvégzett hyaluronsavas töltés az arc egészére lifting hatással bír. Fiatalok körében pedig nagyon népszerű az úgynevezett “Supermodell look” ,mely az állcsúcs töltésével kombinálva még hansúlyosabbá teszi az arc ezen részét.

Állkapocsív formázás

Az arc kontúrozása, az állvonal hyaluronsavas töltésével hozzájárul az arc harmonikusabb összképéhez, feszesebb, frissebb, karakteresebb megjelenéshez. Ahogy öregszünk, az állkapocs íve egyre inkább elveszti éles határait, “elmosódik”.

A hyaluronsavas töltés nemcsak visszapótolja a helyileg elvesztett volument, az arc egészére hatással van. Segítségével műtét nélkül érhető el, hogy az állvonal egyenletesebb és feszesebb legyen, fiatalosabb megjelenést biztosítva, akár 18-24 hónapig is tartó hatással.

Van amikor  nem csak a kontúrt javítjuk, hanem “építünk” állkapocs szegletet az arc harmonikus megjelenéséért, ha az arc arányai , az állív úgy kívánja.

Állcsúcs töltés

Az állnak rendkívül meghatározó szerepe van az egész arc összképét tekintve. Egy beesett áll “alááshatja” az egész arc harmóniáját, profiljának kiegyensúlyozottságát. Az áll hyaluronsavas feltöltésével nemcsak a profilt egyensúlyozhatjuk ki, de fokozható az arc “V” formája, kialakítható a közkedvelt szívforma.

Az áll töltésének számos egyéb pozitív hatása van: A töltőanyagot a megfelelő pontokon injektálva a száj alatti ráncok, redők kisimulnak, az áll alatti terület feszesebbé válik, a toka eltűntethető vagy mérséklődik.  Kiemelkedő hatást lehet vele elérni férfiak esetében is., az arc karakterének fokozása érdekében. Természetesen más technikával és arányokkal dolgozva, mint a hölgyek esetén.

Gyakori kérdések

 • Kinek ajánlott a hyaluronsavas ráncfeltöltés és arcszobrászat?

  A hyaluronsavas feltöltések és arcszobrászat kiváló megoldást nyújthatnak azoknak, akik szeretnék visszanyerni az arcuk fiatalságát, és eltüntetni vagy enyhíteni a ráncokat, barázdákat és megereszkedéseket. A kezelések jó választás lehetnek azok számára, akik nem kívánnak vagy nem alkalmasak sebészeti beavatkozásra, de mégis szeretnék frissíteni és megújítani az arcukat. Fontos azonban, hogy bármilyen esztétikai kezelés előtt konzultáljanak egy szakemberrel, hogy megfelelően meg tudják tervezni a kezelést és megfeleljenek az egyéni igényeknek és elvárásoknak.

 • Milyen előkészületeket kell tenni a hyaluronsavas kezelés előtt?

  A kezelés előtt fontos konzultálni egy tapasztalt orvossal vagy esztétikai szakemberrel, hogy megvitassák az elvárásokat és a lehetséges eredményeket. A kezelés előtt az orvosnak ismernie kell az esetleges egészségügyi problémákat és allergiákat. Az injekció előtt néhány napig kerülni kell a vérhígítók, fájdalomcsillapítók, gyulladáscsökkentők és alkohol fogyasztását, hogy minimalizáljuk a duzzanat és zúzódások kockázatát a kezelés után.

 • Mikor lehet látni az eredményt, és meddig tart a hatása?

  Az eredmény azonnal látható a kezelés után, de a végleges hatás kialakulásához általában két hét szükséges. A hyaluronsavas feltöltések tartós hatással bírnak, általában 18-24 hónapig lehet élvezni az eredményt, attól függően, hogy a kezelt területen milyen típusú hyaluronsavat alkalmaztak.

 • Mi a különbség a hyaluronsavas ráncfeltöltések és a botox kezelés között?

  A hyaluronsavas ráncfeltöltések és a botox kezelés két különböző esztétikai eljárás, bár mindkettő célja az arc megújítása és a ráncok enyhítése. A hyaluronsavas feltöltések során hyaluronsavat injektálnak a bőrbe, hogy kitöltse a ráncokat és visszaadja az arc fiatalságát. A botox kezelés során pedig botulinum toxin injekciót használnak az arc izmainak ellazítására, ami csökkenti a mimikai ráncokat és megelőzi az újabb ráncok kialakulását.

 • Milyen mellékhatások lehetnek a hyaluronsavas feltöltések után?

  A hyaluronsavas feltöltések általában biztonságos eljárások, de mint minden esztétikai beavatkozásnál, bizonyos mellékhatások előfordulhatnak. Ilyenek lehetnek az enyhe bőrpír, duzzanat, viszketés vagy érzékenység az injekciózás helyén. Ezek általában átmenetiek és maguktól elmúlnak néhány nap vagy egy hét után. Rendkívül ritka esetekben allergiás reakció vagy fertőzés is előfordulhat.

 • Mennyi ideig tart a kezelés és van-e szükség a felépülésre?

  A hyaluronsavas ráncfeltöltések és arcszobrászat általában viszonylag gyors és egyszerű eljárások. A kezelés időtartama attól függ, hogy mely területeket kezelik, de általában 15-60 percet vesz igénybe. A felépülés gyors, a legtöbb ember azonnal folytathatja mindennapi tevékenységeit a kezelés után. A kapott utasításokat azonban mindig követni kell, hogy elkerüljük a komplikációkat.

Szolgáltatásaim

Szeretnél javítani a megjelenéseden, és ezzel magabiztosabb lenni műtéti beavatkozás nélkül? Látványos és hosszan tartó megoldások, professzionális termékekkel.

Látogass el hozzám!

Szakmai precizitásomat és maximális figyelmemet kínálom Neked a nálam töltött idő alatt.